Hyllebobler
2/3 vann med kullsyre
1/3 hylleblomst-saft - denne kan du kjøpe ferdig eller lage din egen
litt honning
Her har du en oppskrift på hjemmelaget hylleblomstsaft:
50 nyplukkede blomsterklaser med svarthyll
2 sitroner
45 g vinsyre
2 l kokende vann
1,5 kg sukker
Plukk blomstene så tidlig som mulig.
Klipp av stilk, blad og blomster med misfarge.
Legg blomstene i en bøtte med skiver av to sitroner.
Kok opp vannet med sukker.
Slå det kokende vannet over blomstene og ha i sitronsyre.
La dette stå og trekke i tre-fire dager på en kjølig plass.
Dekk til når saften har blitt kald.
Sil av saften og ha på glass eller i melkekartonger.
Saften har kort holdbarhet, men kan fint fryses.
Fast food-varianten:
50% god eplemost
50% vann med kullsyre
Enkelt, men veldig godt!
