ingefærkaffe: Frelsesarmeen - Drikk mer

ingefærkaffe

2,5 dl vann
6 ts snusmalt kaffe
4 ts sukker
1 ½ ts knust og hakket ingefær
4 små kopper

Ha alle ingrediensene oppi ibriken, smørkjelen, kjelen eller hva du måtte ha i nærheten av slike ting. 
Varm det opp til kokepunktet og ta av platen. Etter et halvt minutt (cirka) setter du den tilbake på varmen og varmer opp til kokepunktet igjen. Ta av platen og gjenta dette en gang til. Grunnen til at du ikke bare kan la det stå å koke, er at vann som koker, mister oksygen og dermed mye smak. Vann uten oksygen smaker flatt og kjedelig. Men samtidig er vi jo nødt til å trekke ut mye smak av ingrediensene, og det gjøres best ved høy temperatur. Dette er en nokså mektig smaksopplevelse, så det er lurt å servere drikken i små kopper. Husk å la koppen stå litt før du drikker, slik at gruten synker ned til bunnen. Hvis smaken er for voldsom, kan du dryppe et par dråper appelsinsaft oppi for å runde av litt.

Ingefærkaffe har etter sigende sin opprinnelse i Jemen, men drikkes mange steder i dag. På Sumatra, for eksempel, kalles drikken for kopi jahe. Den tradisjonelle måten å lage kopi jahe på, er ved å bruke en ibrik.  Det er en tyrkisk minikjele med hellekant. Ser litt ut som en smørkjele. Det er derimot fullt mulig å lage drikken rett i en vanlig, ujålete norsk kjele.



Smaksrik

Facebook
Vil du gi en støtte til Frelsearmeen´s arbeid? Klikk her
Vil du gi en støtte til Frelsearmeen´s arbeid? Klikk her