ingefærsirup: Frelsesarmeen - Drikk mer

ingefærsirup

1 kg sukker 
1 l vann 
saft av 6 sitroner
revet skall av 3 sitroner 
400 g skrelt ingefær, grovhakket og deretter lett mortet 
skall av 2 appelsiner
litt nellik og kanel for å gjøre drikken mer aromatisk

Ha alle ingrediensene i en kasserolle, og  varm opp til kokepunktet. 
La det godgjøre seg rett under kokepunktet i 5–10 minutter. Sil fra, og avkjøl.

Sirupen blir en god base for enkelt å kunne smaksette andre drikker. Prøv for eksempel å blande med farris, ingefærøl eller eplemost. Ha den på vaniljeis, i smoothier og lignende. Fungerer også godt som en dressing til salat, men da anbefaler jeg å bruke mindre sukker, ellers blir den for søt.



Tilsetter mer smak

Facebook
Vil du gi en støtte til Frelsearmeen´s arbeid? Klikk her
Vil du gi en støtte til Frelsearmeen´s arbeid? Klikk her