Kakao med håndvispet krem: Frelsesarmeen - Drikk mer

Kakao med håndvispet krem

Begynn med kremen
 

KREM

 

2 dl fløte
2 ts sukker
(Regel: 1 ts sukker pr dl fløte)
Smaksettes med vaniljesukker

  
Det viktigste med kremen er konsistensen. Å piske kremen for hånd, gir deg god trening for armene og bedre kontroll på konsistensen.

Elektrisk går an, men det er lettere å ha kontroll når man gjør det for hånd. Piskes den så lenge at man kan snu kremen på hodet, blir den kjedelig. Fløyelsmyk er bra!

Stopp et hakk før du tror den er ferdig.

 

 2 Typer kakao


  

1) God tid-varianten

 

0,85 dl vann
100 g mørk sjokolade -
i grove biter
1 liten klype salt
10-20 g sukker

 
Kok opp under omrøring til sjokoladen har løst seg helt opp. La det trekke på svak varme og syde noen minutter.
 

2 dl helmelk
en liten bit kanelstang
1/4 chili
1/2 vaniljestang - skrap ut frø og ha alt oppi

 
Ha så i melk, kanelstang, chili og vanilje. La det trekke noen minutter på middels varme - uten at kakaoen koker opp. Jo lenger du lar det trekke - jo mer karakter får drikken. Lag alltid kakao på mørk sjokolade, og tilsett litt salt. Er den for kraftig i smak, tilsett mer melk. Velg om du vil sile bort kanel, vanilje og chili når den er ferdig, eller la dette trekke i kanna - for enda mer smak.

Tilsett kremen og dryss revet sjokolade og biter av chili over.
 
 

2) Fast food-varianten

 
Lag din egen sjokoladesirup og ha den i kjøleskapet.
 

200 g kakao
425 g sukker
3 dl vann
1/2 ts salt
1/2 vaniljestang
1/4 kanelstang
1/4 chili


Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp. La det småkoke til det blir en tykk sirup. Hell på Norgesglass, sett kaldt. Holdbarhet fire uker.
 

Når du skal drikke:


Rør sirup ut i varm melk. Eventuelt steam melk om du har steamer og rør sirup ut i denne.

 

Din egen hemmelige tvist:

 
Lag din egen variant ved å tilsette smak i form av stjerneanis, nellik, lakris etc... Bruk fete meieriprodukter! Når du først skal lage kakao, gjør det ordentlig. Er du opptatt av kalorier, får du heller drikke kakao litt sjeldnere.
 



Lag din egen variant ved å tilsette smak i form av stjerneanis, nellik, lakris etc... Bruk fete meieriprodukter! Når du først skal lage kakao, gjør det ordentlig. Er du opptatt av kalorier, får du heller drikke kakao litt sjeldnere.

Kakao med håndvispet krem: Frelsesarmeen - Drikk mer
Facebook
Vil du gi en støtte til Frelsearmeen´s arbeid? Klikk her
Vil du gi en støtte til Frelsearmeen´s arbeid? Klikk her