kald kaffe: Frelsesarmeen - Drikk mer

kald kaffe

1 l ferdigbrygget kaffe av høy kvalitet
20 g sukker

Dette er verdens enkleste oppskrift. Men som med så mye annet enkelt, er det også litt vanskelig. Det hele går ut på å lage kaffen slik man pleier, og deretter tilsette sukker. Så settes den i kjøleskapet, og når den er kald, er det bare å ta den ut og drikke den. Men hva er det da som er så vanskelig? Problemet er at kaffe som er gammel eller av dårlig kvalitet, utvikler ubehagelige aromaer når den blir litt kjøligere enn 80 °C. Selvfølgelig kan dette kompenseres for med sukker, men så mye sukker som det krever, har du ikke lyst på i kaffen din, tror jeg. Det som derimot kjennetegner god kaffe, er at når den blir kald, blir den ikke dårligere, bare annerledes. Derfor er det mulig å avkjøle den og drikke den neste dag. Rett før du drikker den, kan du ha oppi et par isbiter. Du bør derimot ikke kjøle ned kaffen med isbiter, for da blir den utvannet og mister smak og karakter. 



Herlige aromaer

Facebook
Vil du gi en støtte til Frelsearmeen´s arbeid? Klikk her
Vil du gi en støtte til Frelsearmeen´s arbeid? Klikk her