Morell tonic
12 cl tørr tonic
2 cl sirup
Tonic er nydelig som tørstedrikk og den kan varieres med siruper.
Jeg liker at garnityren gjenspeiler ingrediensene i drinken.
Pynt en morelltonic med moreller, stjerneanis og kanelbark.
En vaniljetonic pyntes med fersk vaniljestang, mens kaneltonic gjerne kan pyntes med kanelbark og sort pepper.
Morellsirup
2,5 dl hvitt sukker
1,75 dl vann
2 cl kanelsirup
2 cl vaniljesirup
1 cl ferskpresset sitronjuice
1 knivsodd raspet muskatnøtt
2 stjerneanis
skall fra 1 sitron
1 syltetøyglass med utsteinede moreller
Ha alt, minus sitronskall og stjerneanis, i en kasserolle og løs opp sukkeret (ikke kok). Ta av platen og ha oppi sitronskall og anis. Avkjøl og tilsett syltetøyglasset med utsteinede moreller. Det smaker bedre jo lenger det står.
Kanelsirup
20 g kanelbark
(muddles i en kasserolle)
2 dl brunt sukker
2 dl hvitt sukker
4 dl vann
Varm opp (ikke kok) og la den trekke på svak varme i 30 min. Sil.
Vaniljesirup
3 dl vann
3 dl hvitt sukker
0,5 vaniljestang
Smelt sukkeret i vannet (ikke kok). Snitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha stangen og frøene oppi sukkerlaken og la alt stå i 24 timer. Ta ut stangen, da vaniljesirupen kan bli bitter hvis stangen står i mer enn 24 timer.
