rabarbrabarabarabara: Frelsesarmeen - Drikk mer

rabarbrabarabarabara

(oppskrift til 4 personer)
½ kg rabarbra (skrellet hvis det er langt ut i sesongen)
1 l vann
1 ½ dl sukker

Kutt rabarbraen i små biter, og legg dem lagvis med sukker i en kasserolle. Hell over vannet. 
La det småkoke til det er blitt mørt. Nå er det bare å la det avkjøle. 
Ha det over i en karaffel, og sett det i kjøleskapet til du får lyst på en frisk drikk med møre biter av rabarbra i. Det er kanskje noen som ikke bryr seg om bitene. Da er det bare å sile drikken ren for fruktkjøtt. Det kan du eventuelt bruke som tilbehør til vaniljeis eller som en smaksetter i en smoothie.

Et lite tips angående rabarbraen: Ikke vent med å plukke dem i håp og forventning om at de skal bli enormt store og potente med fantastisk smak. De øverste bladene skygger nemlig for dem som er under, og resultatet blir at det ikke kommer særlig mange, og at de som er øverst, og som faktisk blir store og feite, er mer trevlete enn stangselleri.




Fantastisk smak

Facebook
Vil du gi en støtte til Frelsearmeen´s arbeid? Klikk her
Vil du gi en støtte til Frelsearmeen´s arbeid? Klikk her