shakerato: Frelsesarmeen - Drikk mer

shakerato

1 dobbel espresso
2 ts brunt sukker
isbiter

Ha 5–7 isbiter i en shaker. Brygg en espresso rett oppi en liten kopp med sukkeret. Rør det sammen, og ha det over isbitene med en gang. Det er nemlig varmen fra espressoen som smelter isbitene. Nå skal det ristes hardt i 20–30 sekunder. Det er viktig med raske, små bevegelser for å få riktig konsistens på drikken. Hell rett over i et lite glass. Drikken er luftig og utrolig forfriskende. Server den med en gang ettersom skummet på toppen faller sammen ganske raskt. Hvis du ønsker en renere smak, kan isbitene siles fra når du heller drikken over i glasset.

Som en variasjon kan du ha en dæsj med fløte på toppen. Det ser veldig fint ut når det renner hvite striper nedover i drikken. Dessuten demper fløten kaffesmaken. Og det kan det jo være noen som ønsker. Kaffen kan også lages ved at du brygger på trakter eller presskanne. Bruk da espressobrent kaffe slik at smaken blir kraftig nok til å slå gjennom ismengden.



Luftig og utrolig forfriskende

Facebook
Vil du gi en støtte til Frelsearmeen´s arbeid? Klikk her
Vil du gi en støtte til Frelsearmeen´s arbeid? Klikk her