yerba mate: Frelsesarmeen - Drikk mer

yerba mate

Yerba Mate (uttales yerba mahtay) er en meget gammel søramerikansk tradisjon. Den drikkes mest i opprinnelseslandet Paraguay, og ikke minst i Argentina, der en vil se folk gå rundt med en kopp overalt der en går. Den har flere medisinske sider ved seg som gjør den ekstra populær. Vi liker den derimot bare for den utrolig fine smaken. Hva trenger man, og hvordan lages den?

Den lages tradisjonelt i en kopp som heter mate. Til denne følger det også med et metallsugerør (kalt bombilla) som både brukes til å røre og drikke med. Og så trenger man mate-blader i løsvekt. Dette er ikke en te, men en urt.

Fyll koppen litt over halvfull med mate-blader, tilsett vann på rundt 70 grader, og rør inn litt sukker. Hold fingeren din over toppen på bombillaen, og sett røret nedi koppen. Så drikker du gjennom stålrøret. Man kan tilsette vann flere ganger, og drikken vil aldri bli bitter eller sur. Man er ferdig når det ikke smaker så mye lenger.



Søramerikansk tradisjon

Facebook
Vil du gi en støtte til Frelsearmeen´s arbeid? Klikk her
Vil du gi en støtte til Frelsearmeen´s arbeid? Klikk her