sjokochili: Frelsesarmeen - Drikk mer

sjokochili

100 g sjokolade 
1 fersk chili
1 vaniljestang
1 kanelstang
1/3 l f løte
6 dl melk

Ha melken oppi en kasserolle sammen med kanelstangen, chilien (som snittes på langs slik at du får fjernet frøene inni) og vaniljestangen (som også splittes på langs, men her beholdes innmaten). 
Varm blandingen opp til like før kokepunktet og ha så i sjokoladen som du har grovhakket. Denne røres inn til den er smeltet helt. Nå skal blandingen taes vekk fra platen og trekke i 10 minutter. Smak med jevne mellomrom, og legg spesielt merke til chilismaken. På grunn av stor forskjell på chiliens ferskhet kan det noen ganger være lurt å fjerne denne fra blandingen allerede etter bare et par minutter. Etter 10 minutter tar du ut kanel- og vaniljestengene, og blandingen varmes opp igjen (unngå koking) og serveres sammen med krem.

Når det gjelder sjokoladen og hva man bør bruke, anbefaler jeg en mørk sjokolade. Alt over 50 prosent kakao. Bruker du sjokolade med over 70 prosent kakao, vil drikken oppleves som tørr og lite søt. Hvis sjokoladen er produsert av bra råvarer, er dette en smak jeg setter stor pris på, men hos barna er det definitivt ikke den store hitten. Kremen bør ikke være for fast.  Det er irriterende å drikke varm sjokolade med et isfjell på toppen som ikke lar deg få noe av drikken før du har spist deg gjennom hele kremen med skje. Det er også lov å tilsette litt vaniljesukker til kremen. Se som du kan få tak i den med ekte vanilje i.Eller et annet tips, som jeg fikk av Sjokoladepiken i Stavanger: Etter at du har fjernet vaniljestangen fra gryten, tar du den til side og lar den tørke. Så kutter du den opp i små biter og blander bitene inn i cirka 100 g sukker eller melis Og vips: Dagen etter har du ekte vaniljesukker.

sjokochili: Frelsesarmeen - Drikk mer