tomatsmoothie: Frelsesarmeen - Drikk mer

tomatsmoothie

1 tomat alt etter størrelse og modenhet (kuttet)
½ dl tomatjuice
½ dl eplemost
½ gulrot
¼ selleri (kuttet)
10 dråper tabasco
5 isbiter

Begynn med å lage et kryss på toppen av tomaten med en kniv, og ha den i kokt vann. Etter cirka 1 minutt kan du løsne skallet fra tomaten. Hiv skallet og kutt tomat, gulrot (skrellet) og selleri i biter. Ha det oppi blenderen sammen med de andre ingrediensene. Kjør til ønsket konsistens. Jeg liker at det er litt å tygge på. Når det gjelder tabascoen, kan du begynne med færre dråper og så smake deg frem til det du mener er perfekt styrke. 

De fleste av oss har sikkert erfart at det er stor forskjell i smak på tomater. Dessverre så er det nok heller ikke slik at de tomatene som er dyre, også smaker bedre enn de billige. Heller ikke betegnelser som «gourmettomat» eller «smakstomat» kan garantere en god smak. 

Jeg har lagt meg til en vane med å lukte på tomatene før jeg kjøper dem. Med tiden har det gitt meg en erfaring som gjør at jeg er mer sikker når jeg velger tomater. De beste tomatene jeg noen gang har smakt, er de som svigerfar dyrker opp etter husveggen sin. Det er tomater som har modnet frem i solen over lang tid uten å være utsatt for kjemikalier. Deilig! Ja, det er faktisk så godt at jeg stemmer for å oppheve epleslang til fordel for tomatslang.Fokuser på kvalitet