mangolassi: Frelsesarmeen - Drikk mer

mangolassi

3 dl mangopulp 
1 dl h-melk eller kef ir
1 ts sukker
2–3 isbiter

Alle ingrediensene kjøres i en blender. Angående mangopulp, så er det fruktkjøtt som er helt most og uten biter. Har du en fersk mango, så er det bare å skrelle den, skille kjøttet fra skall og stein og så enten mose det i blender eller med en stavmikser. 

I mange oppskrifter vil du finne et blandingsforhold med dobbel mengde melk i forhold til mango. Med andre ord; smak og behag.

Pappa har i lange tider hatt er godt øye til indiske restauranter. Siden han er vegetarianer, har jeg alltid trodd det var fordi de hadde bra utvalg i vegetariske retter, men de siste gangene vi har vært ute og spist, har jeg lagt merke til at han alltid bestiller en stor mangolassi. Når kelneren nikker på hodet og noterer ønsket, tar pappa av seg brillene og lener seg litt ut over bordkanten for å vise at det han nå skal si, er meget viktig. Han forteller at han mener et sånt skikkelig stort glass, og viser med hendene noe som ligner på en 1,5 liters brusflaske, og ikke et sånt vanlig stort glass. Altså ekstra stort! 

Jeg må si at det er en fryd å være på indisk restaurant med pappa. Han ser nemlig alltid bort på meg og nikker til kelneren at også jeg skal ha et av de astronomisk store glassene med mangolassi. Jeg er nemlig også blitt en svoren mangolassitilhenger.Indisk delikatesse

mangolassi: Frelsesarmeen - Drikk mer