2 cl shrub
12 cl vann med kullsyre

Schrub

Supert som velkomstdrikken du egentlig ikke har tid til å lage.

Shrub er en gammel konserveringsmetode.
Frukt skjæres i tynne skiver og legges på et fat. Strø sukker over frukten, og la den trekke det til seg. Når sukkeret reagerer med saften, dannes en klar væske. Dette blandes med eddik.

Eddik er kanskje ikke noe vi vanligvis forbinder med god drikke, men ved å lage fruktige eddiker og blande dem med sodavann, blir resultatet nydelig.

Alt kan lagres på denne måten – og det varer og varer. Ta frem den ferdige shrub-blandingen, ha den i høye, slanke stettglass, og fyll opp med kullsyreholdig vann.

En musserende og frisk måte å nyte sommerens fruktskatter på. Eddiken gir en vinaktig smak, og passer særlig godt for voksne ganer. Drikk shrub alene – eller til en fet fugl som trenger litt syre.