KREM
2 dl fløte
2 ts sukker
(Regel: 1 ts sukker pr dl fløte)
KAKAO MED HÅNDVISPET KREM
– ren luksus i en koppen!
Fast food varianten
Lag din egen sjokoladesirup og ha den i kjøleskapet.
200 g kakao
425 g sukker
3 dl vann
1/2 ts salt
1/2 vaniljestang
1/4 kanelstang
1/4 chili
Ha alt i en kjele og kok opp. La det småputre til det tykner til sirup. Hell det over på et Norgesglass og sett det kaldt. Den holder seg fint i fire uker. Når du skal bruke den – bland med melk og sleng oppi litt kanel, chili og vanilje.
Kremen
Smaksettes med vaniljesukker. Det viktigste med kremen er konsistensen. Å piske kremen for hånd, gir deg god trening for armene og bedre kontroll på konsistensen.
Elektrisk går an, men det er lettere å ha kontroll når man gjør det for hånd.
Piskes den så lenge at man kan snu kremen på hodet, blir den kjedelig. Fløyelsmyk er bra!
Stopp et hakk før du tror den er ferdig.Ingefærsirup
God til varianten
Lag din egen sjokoladesirup og ha den i kjøleskapet.
0,85 dl vann
100 g mørk sjokolade i grove biter
1 liten klype salt
10-20 g sukker
Kok opp under omrøring til sjokoladen har løst seg helt opp. La det trekke på svak varme og syde noen minutter.
2 dl helmelk
en liten bit kanelstang
1/4 chili
1/2 vaniljestang - skrap ut frø og ha alt oppi
La det trekke noen minutter på middels varme - uten at kakaoen koker opp. Jo lenger du lar det trekke - jo mer karakter får drikken. Lag alltid kakao på mørk sjokolade, og tilsett litt salt. Er den for kraftig i smak, tilsett mer melk.
Velg om du vil sile bort kanel, vanilje og chili når den er ferdig, eller la dette trekke i kanna - for enda mer smak.
Når du skal drikke:
Rør sirup ut i varm melk. Eventuelt steam melk om du har steamer og rør sirup ut i denne. Tilsett kremen og dryss revet sjokolade og biter av chili over.
Din egen hemmelige tvist:
Lag din egen variant ved å tilsette smak i form av stjerneanis, nellik, lakris etc...
Bruk fete meieriprodukter! Når du først skal lage kakao, gjør det ordentlig. Er du opptatt av kalorier, får du heller drikke kakao litt sjeldnere.