En enkel espresso
0,2 dl Shaket fløte
- (irish coffee konsistens)
0,2 dl apelsinjuice (helst hjemmepresset – selvfølgelig)
2 tsk sukker.
Appelsin espresso
Liten kopp, stor smak
Ha appelsinjuice og sukker i et glass e.l.. Rør godt til det har blandet seg ordentlig ut. Brygg en enkel espresso rett oppi appelsin blandingen. Rør sammen og hel over i en liten kopp.
Shake så fløten. Den skal ha en god konsistens uten å være så tykk at det ikke går ann å helle den i en fin stråle over i kaffe og appelsinblandingen. Hell i midten slik at det blir en mørk rand av kaffe rundt kanten og fløte i midten. Som pynt kan du finsnitte litt sjokolade og ha på toppen.
Skal det være ekstra gjennomført velger du en syrlig og frisk sjokolade som f.eks. Manjari eller Ampamakia fra produsenten Valrhona. Begge kommer fra Madagaskar. Server resten av sjokoladen ved siden av.
Hvis drikken er for lite søt kan du blande inn litt sukker i fløten også.