1 dl søt trakte- eller presskannekaffe
0,5 dl søt/fyldig eplemost.
1-2 tsk brunt sukker
0,5 dl fløte

Eplekaffe

Begynn med å forvarme glasset slik at det ikke sprekker når den varme kaffen helles oppi. Ha kaffen i glasset sammen med sukkeret, og rør til sukkeret er oppløst og blandet godt med kaffen. Tilsett deretter eplemosten.

Shake fløten (du kan selvfølgelig også piske den). Konsistensen skal være passe tykk – ikke så tykk at den legger seg som en topp, og ikke så tynn at den synker gjennom væsken. Når du heller fløten i glasset, holder du en skje rett over væsken og heller fløten forsiktig over skjeen. Da legger den seg pent på toppen av kaffe- og eplemostblandingen. Hvis konsistensen er riktig, dannes det et skarpt skille mellom fløten og væsken. Toppen skal være jevn og glatt.

Kaffeanbefaling: En klassisk brasiliansk eller colombiansk kaffe med god sødme passer svært godt i denne drikken.

Epleanbefaling: Aroma og Lobo er søte epler som harmonerer godt med den søte kaffen, og gir balanse og fylde.

Liten kopp, stor smak