100gr sjokolade
1 fersk chili
1 vanilje stang
1 kanel stang
1/3 l fløte
6dl melk

SJOKOCHILI

Mørk sjokolade, chili og fløyelsmyk melk – en het sjokoklem i kopp

Ha melken oppi en kasserolle sammen med kanelstangen, chilien(som snittes på langs slik at du får fjernet frøene inni) og vaniljestangen(som også splittes på langs, men her beholdes innmaten). Varm blandingen opp til like før kokepunktet og ha så i sjokoladen som du har grovhakket. Denne røres så inn til den er smeltet helt. Nå skal chocoen taes vekk fra platen og trekke i 10minutter. Smak med jevne mellomrom og legg spessielt merke til chilli smaken. Pga stor forskjell på chiliens ferskhet kan det være lurt å fjerne denne fra blandingen noen ganger allerede etter bare et par minutter. Etter 10minutter tar du ut kanel- og vaniljestengene og blandingen varmes opp igjen(unngå koking) og serveres sammen med vispet krem.

Når det gjelder sjokoladen og hva man bør bruke anbefaler jeg en mørk sjokolade. Alt over 50% kakao. Bruker du sjokolade med over 70% kakao vil sjokoladen oppleves som tørr og lite søt, men hvis sjokoladen er produsert av bra råvarer er dette en smak jeg setter stor pris på, men hos barna er det definitivt ikke den store hitten. Fløten som vispes til krem bør ikke være for fast. Det er irriterende å drikke varm sjokolade med et isfjell på toppen som ikke lar deg få noe av drikken før du har spist deg igjennom hele kremen med skje. Det er også lov å tilsette litt vanilje sukker til kremen. Se om du kan få tak i den med ekte vanilje sukker i.

Eller etter at du har fjernet vaniljestangen fra gryten tar du den til side og lar den tørke. Så kutter du den opp i små biter og blander den inn i ca 100gr sukker. Og vips: dagen etter har du ekte vaniljesukker.