LITT OM KAFFE
Gå på skattejakt i det store utvalget av kaffebønner som nå er å få kjøpt.
Kjøp gjerne fra Others.no.
Test ut forskjellige grader av kverning.
Ikke gi deg før du har funnet akkurat din grad og type – til presskanne, filter, espresso…
Vann er ikke bare vann – og lunkent vann er ingenting.
Bruk alltid friskt, kaldt vann.
Sjekk hvilken dosering som anbefales før du smaker deg frem til riktig mengde. Vannets hardhetsgrad og kvalitet varierer – akkurat som smaken. Bruker du filterkaffe, må du huske å væte filteret før trakting.
Oppbevar kaffebønnene kjølig – gjerne i kjøleskapet.
En åpnet pose bør brukes opp innen 14 dager.
Bruk den originale emballasjen. Hvis du heller kaffen over i andre poser eller beholdere, forsvinner noen av aromastoffene. Husk å holde lys unna kaffen.
Når du velger trakter, er godkjente apparater fra Norsk Kaffeinformasjon eller SCAA din garanti for kvalitet.
Sist, men ikke minst
– nyt duften før du drikker!