HONNING

Det finnes mye honning å velge i. Flytende honning, f.eks Akasiehonning, kan være dyrt. Et tips er å kjøpe billigere, tykkere honning og røre den ut i litt kokende vann for å få den mer flytende. Og husk at den beste honningen får du fra Jobben Oslo, via others.no

Krydder og urter blandet inn i honning gir god smak – både i drikker og til mat.

Rør fersk timian inn i tykk honning. Igjen kan den gjøres tynn med kokende vann.

Og blir den for tynn, kan den kokes tilbake til tykk konsistens. Timianhonning er veldig godt på brie!

Hvitløkshonning er et annet eksempel på smaksatt honning. La revet hvitløk trekke i honning.

Dette har vi brukt i drikken «Bloody Bangkok» De ulike honningtypene har sitt eget særpreg.

Lynghonningen har en floral friskhet, mens en mer klassisk honning er tyngre i smaken.

Mange gårder lager i dag sin egen honning. Siden honningen vil ta smak etter den kilden til

nektar biene har hatt, merkes ofte honningen med hvilket tre biene har hentet nektar fra.

Akasiehonning er ett eksempel på dette.